Verhalen

Bert

Wat maakt Heuver Group volgens jou uniek? 

De manier waarop Heuver Group met haar medewerkers omgaat vind ik klasse. Er zijn collega’s in lagere functieschalen, die het in deze tijd zwaar hebben. De organisatie heeft de CAO-verhoging veel eerder doorgevoerd dan eigenlijk moest en ervoor gezorgd dat deze collega’s de hoogste verhogingen hebben ontvangen. Op deze manier draagt de organisatie bij aan de lasten van haar medewerkers. Ik word daar echt enthousiast van. Het is een hele fijne en sociale organisatie met leuke mensen. Zelfs als ik de directeur bel, weet ik zeker dat hij tijd voor mij maakt. Je merkt aan alles dat je gewaardeerd wordt. Natuurlijk wordt er wel eens een kritische noot geplaatst, maar dat is altijd op basis van duidelijke en goede argumenten. En dat is mooi, want dan kun je stappen zetten en nieuwe dingen leren. Ik ben 57 jaar en leer hier nog steeds elke dag. 

Biedt deze manier van omgaan met elkaar je ook voordelen in je werk? 

Ja, want de organisatie straalt vertrouwen uit. Ik kan zelfstandig mijn werkzaamheden uitvoeren en inhoud geven aan hoe ik dat doe. Het maakt niet uit via welke weg, als we met elkaar maar de doelen behalen. Op deze manier heb ik in een hele korte periode al mooie dingen met mijn team bereikt. We hebben op de vestiging in Groningen verschillende disciplines, zoals Truck, Retail, Banden en Onderhoud. Binnen sommige disciplines was het heel druk en bij andere disciplines wat rustiger. Ik heb geregeld dat we het nu op een andere manier aanpakken: is het binnen een bepaalde discipline rustig, dan kijken we of die collega’s op een drukke afdeling kunnen helpen. Zo zorgen we samen dat alle disciplines binnen onze vestiging voldoende bijdragen aan de organisatieresultaten én verdelen we de werkdruk. Nu wil Heuver Group mijn expertise mede op dit gebied breder inzetten in de organisatie. Het geeft me energie dat ik de rest van de organisatie kan helpen bij het realiseren van de doelen. Daaruit blijkt ook weer die waardering en het vertrouwen van Heuver Group in mij. 

Dus jij blijft hier nog wel even om mooie uitdagingen aan te pakken?

Ja, absoluut. Zeker als je ziet wat er nu in de wereld allemaal gebeurt, zoals de elektrificatie van het wagenpark. Daar zullen nieuwe diensten voor moeten komen. Bovendien heb ik Heuver Group al eens verlaten, omdat ik benaderd werd voor een andere functie die me erg triggerde. Maar ik kreeg zo’n warm afscheid bij Heuver Group. Toen ik mijn zakelijke auto in kwam leveren, kwam de directeur nog naar buiten gerend om me een hand te geven. Hij zei dat ik altijd weer van harte welkom zou zijn als ik niet op mijn plek zou zitten binnen de nieuwe organisatie. Zo’n afscheid heb ik nog nooit meegemaakt. Mede daardoor sloeg de twijfel toe. Ik bleef onzeker over mijn keuze en had er slapeloze nachten van. Na twee weken twijfelen heb ik de telefoon gepakt en mijn oude leidinggevende bij Heuver Groep opgebeld. Gelukkig stond de deur nog steeds voor mij open. Profile Heuver was enthousiast en blij dat ik terug wilde komen.

Wil jij ook jouw band versterken?

In al ons aanbod is vast een functie die bij je past. Kom samen met ons de verwachtingen overtreffen. Bekijk onze actuele vacatures via onderstaande button.