Oorsprong

Mans Heuver

Wat nu bekend is als Heuver Group, één van Europa’s grootste bandenspecialisten, startte meer dan 55 jaar geleden als eenmanszaak van Mans Heuver. Heuver start in 1966, toen Mans Heuver zijn eerste banden in- en verkocht. Deze eerste deal wakkerde zijn ambitie aan om handelaar te worden. De basis voor Heuver Group. Hij had nooit gedacht dat zijn initiatief zo groot zou worden. 

Once upon a tyre…

Sinds 1966 groeit het bedrijf gestaag uit tot een gewaardeerde bandenpartner. Gaandeweg komt Jan Heuver in het bedrijf, later volgt Bertus Heuver; het drietal vormt sinds eind jaren tachtig de directie. In de loop van de jaren nemen beide zoons van Mans Heuver het roer geleidelijk over. Heuver is een echt familiebedrijf en heeft een sterke “band” met zijn medewerkers. Het bedrijf wordt groot door kwaliteit en service, waarbij de mensen de kracht van het bedrijf zijn. Sinds de oprichting geldt één strikte regel: de klant staat centraal. 

Van schuur naar eerste vestiging

Mans Heuver krijgt in de bandenwereld steeds meer contacten en brengt steeds meer tijd door in zijn schuur. Op 1 mei 1966 neemt hij ontslag bij Palthe, het transportbedrijf waar hij werkt en begint voor zichzelf! Palthe wordt zelfs zijn eerste, grote klant. Al na een jaar is de schuur te klein en koopt hij een pand in Den Ham, Overijssel. Daar komt Jan Heuver in de zaak. De zaken gaan goed en drie jaar later wordt er een vestiging in Hardenberg geopend. 

Risico nemen

Als het in de jaren ’70 met de truckbanden minder loopt, kiest Mans ervoor om ook landbouwbanden te gaan verkopen. Die keuze blijkt goed en al snel breidden ze in Den Ham uit. Als Mans in 1980 een pand in Hoogeveen kan kopen, heeft hij al zoveel vertrouwen dat hij de sprong waagt, ondanks de enorm stijgende rentes. Zijn plan slaagt en Heuver Banden staat op de kaart! Op dat moment komt ook Bertus Heuver in het bedrijf, Hoogeveen wordt zijn thuisbasis. Ook is dit de periode dat de groothandelsactiviteiten steeds meer groeien en Heuver specialist wordt in grondverzetbanden. 

Belangrijke stap

Heuver blijft groeien en opent steeds meer vestigingen. Tot Mans in juni 1986 een vreselijk ongeluk krijgt. Hij herstelt, maar is lang uitgeschakeld. Jan en Bertus moeten door en ze besluiten, na overleg met Mans, in Den Ham een groter pand te nemen. Als ze overwegen om zich aan te sluiten bij een keten, krijgen ze contact met Profile Tyrecenter, dat in Nederland wil starten. Heuver gaat ervoor en alle vestigingen gaan Profile Tyrecenter Heuver heten. Wat een omslag, waarvan later blijkt dat dit heel goed heeft uitgepakt! 

Dicht bij mensen

Als Heuver nóg groter wordt, besluiten ze de groothandel te splitsen van de vestigingen. Een lastig besluit, maar achteraf de beste stap! Jan en Bertus leiden dan elk één poot van het bedrijf. Ze kunnen doen waar ze goed in zijn en blijven toch dicht bij de mensen staan. Dat was én is altijd de kracht! Mans, Jan en Bertus hadden nooit gedroomd dat ‘Heuver’ zou worden tot wat het nu is. 

Bertus Heuver: “Samen met al onze mensen hebben wij Heuver op de internationale kaart gezet en daar zijn wij enorm trots op.”