Duurzaamheid

Onze plannen voor duurzaamheid

Als bedrijf hebben we oog voor het grotere geheel en vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Want gezonde bedrijfsvoering en continuïteit hebben alles te maken met de lange termijn. En gaat het goed met onze omgeving, dan gaat het ook goed met ons. Daarom richten we ons niet alleen op goede bedrijfsresultaten, maar willen we ook voor de thema’s mens, milieu en maatschappij de meest klantvriendelijke bandenhandel zijn. 

Mens - gezond en fit

We willen graag dat onze medewerkers fit en gezond zijn. We geloven dat als lichaam en geest goed in balans zijn je maximaal kunt presteren. En doe jij je werk met een glimlach, dan geef je onze klanten ook een glimlach. Arbo, veilig werken, gehoorbescherming en een cursus tiltechniek zijn bij ons standaard thema’s. Wij doen graag nog een stapje extra, bijvoorbeeld met periodieke medische onderzoeken, gezond eten in de kantine of hoog-laag tafels op kantoor. En collega’s nemen daar ook zelf het initiatief in en gaan gezamenlijk fitnessen, hardlopen en ‘bootcampen’. Gezond en gezellig! 

Milieu - circulair en energieneutraal 

Wij brengen de circulaire economie al jaren in de praktijk, door het herprofileren van banden maximaal te faciliteren. En onze enorme voorraad aan gebruikte banden is niet alleen beter voor het milieu, het zorgt er ook voor dat we die klant met 1 kapotte grondverzetband precies de juiste band met het goede restprofiel kunnen leveren. Ook is Heuver het eerste grote bedrijf dat overschakelde naar energieneutraal werken: met meer dan 3.000 zonnepanelen op het dak van het nieuwe magazijn van 43.000 m2 in Hardenberg.  

Maatschappij - Projecten die jou en ons aan het hart gaan

Met de Jan! Foundation steunen we projecten die de wereld mooier maken. Mede onder leiding van Jan Heuver groeide het familiebedrijf Heuver uit tot een internationale speler van formaat. De foundation is een mooi eerbetoon aan Jan en zijn geloof in de kracht van de persoonlijke band, van mens tot mens. Want goede banden maken de wereld mooier